Aktuální počasí
Publikováno St, 03/20/2024 - 16:03 - meteo

Maximální teploty dne

Dnešní den přinesl příjemně teplé jarní počasí. Nejvyšší naměřenou teplotou se může pochlubit meteostanice v Táboře, kde bylo zaznamenáno příjemných 16.7°C. Těsně za ním následuje Jeneč a Milevsko s maximální teplotou 16.5°C. Na třetím místě se umístil Bezděkov pod Třemšínem s teplotou 16.3°C.

Minimální teploty dne

Naproti tomu nejnižší teploty dne byly naměřeny v Valašské Polance, kde rtuť teploměru klesla na -6.3°C. V Břeclavi byla zaznamenána teplota -4.4°C a ve Zašové -4.3°C. Hladké Životice uzavírají čtveřici nejchladnějších míst s minimální teplotou -4.1°C.

Nejsilnější vítr

Co se týče větru, nejsilnější poryvy byly zaznamenány v Kopřivnici na Lubině. Zde dosahovala maximální rychlost větru až 19.4 km/h. Přestože se jedná o poměrně silný vítr, není na úrovni, která by mohla způsobit větší problémy.

Závěr

Dnešní den přinesl poměrně rozmanité počasí po celé České republice. Zatímco některé oblasti si užívaly příjemných jarních teplot, jinde museli lidé čelit chladu a silnému větru. Přesto se dá říci, že jaro je tady a s ním i stále teplejší a příjemnější počasí.