Aktuální stav počasí
Publikováno Pá, 08/18/2023 - 20:20 - meteo
h3 class="h3art">Maximální teploty

Dnešní nejvyšší teplotu zaznamenala meteostanice v Opavě, kde se rtuť teploměru vyšplhala až na hodnotu 31°C. Těsně za ní následuje Bezděkov pod Třemšínem s maximální teplotou 30,3°C. Neméně horký byl i den v Břeclavi a Milevsku, kde se teploty pohybovaly kolem hodnoty 29°C.

Minimální teploty

Naopak nejnižší teplotu dnes zaznamenala meteostanice v Komoka v Ontariu, kde bylo jen 12,8°C. V České republice se nejchladněji měli obyvatelé Horní Blatné a Jihlavy, kde bylo stejných 13,8°C jako v Kanadě. Bezděkov pod Třemšínem dnes zaznamenal minimální teplotu 14°C.

Rychlost větru

Co se týče rychlosti větru, meteostanice ve Wagenborgenu zaznamenala nejvyšší hodnotu, a to rovných 13 km/h. Orknejské ostrovy dnes zaznamenaly maximální rychlost větru 12,4 km/h. V Břeclavi foukal vítr rychlostí 12,2 km/h a v Opavě pak o něco méně, konkrétně 11,9 km/h.

Závěr

Dnešní den byl tedy poměrně rozmanitý pokud jde o počasí. Na jedné straně jsme zaznamenali velmi vysoké teploty přesahující hranici 30 stupňů Celsia, na druhé straně jsme ale zaznamenali i chladnější oblasti s teplotami kolem 13 stupňů Celsia. Rychlost větru byla dnes také poměrně proměnlivá s maximem ve Wagenborgenu.