Aktuální počasí
Publikováno Po, 12/04/2023 - 15:16 - meteo

Maximální dnešní teploty

Na začátku prosince se počasí chová různorodě napříč světem. Dnešní nejvyšší teplotu jsme zaznamenali v britském Cheadle Hulme, kde dosáhla hodnoty 4,8 °C. Následně se držel Brno Královo Pole s maximální teplotou 3,6 °C a kanadské Komoka s teplotou 3,4 °C. Nejnižší z maxima jsme naměřili v Jeneči, kde bylo nejvíce 1,6 °C.

Minimální dnešní teploty

Na druhé straně spektra jsou místa, kde se teploty pohybují hluboko pod bodem mrazu. Opava byla dnes nejchladnější s minimální teplotou -16,7 °C. V Jihlavě bylo o něco tepleji, ale stále velmi chladno s minimem -15,4 °C. Bezděkov pod Třemšínem a Tábor centrum zaznamenaly také velmi nízké teploty, -14,7 °C a -14,5 °C.

Maximální rychlost větru

Václavovice dnes zaznamenaly nejvyšší rychlost větru. Meteostanice zde naměřila rychlost až 22 km/h. To může být zvláště nepříjemné v kombinaci s nízkými teplotami, které jsou pro tuto dobu roku typické.

Různorodost počasí

Dnešní přehled ukazuje, jak se počasí může lišit v závislosti na geografické poloze. Od mírných teplot v britském Cheadle Hulme až po mrazivé teploty v Opavě. Ať už jste kdekoliv, je důležité být připraven na místní podmínky a sledovat předpovědi počasí.

Závěr

Přestože jsme na začátku prosince, počasí se již chová jako uprostřed zimy, zejména v některých částech České republiky. Sledujte pravidelně aktualizace počasí a buďte připraveni na různorodé podmínky.